© Kitzsteinhorn
Discover now your accommodation

Offpist i Zell am See-Kaprun

Offpiståkning i Österrike – oförglömliga djupsnöupplevelser

På egen hand eller tillsammans med en infödd guide upptäcker du det underbara vinterlandskapet i Zell am See-Kaprun bortom de preparerade pisterna. På workshops kan du lära dig allt om offpiståkning, så att du kan ge dig ut på ett säkert sätt.

Fin pudersnö, klarblå himmel och välgörande tystnad: ett drömlikt landskap väntar på dig på Kitzsteinhorn i Kaprun. Men innan du beger dig ut i djupsnöbranterna är det viktigt att du förbereder dig. Säkerheten är alltid viktigast.

Området runt Kaprun: perfekt för offpiståkning

Sedan 2009 erbjuder Kitzsteinhorn omfattande offpistrådgivning vid Freeride Info Base. Här får du veta allt om de alpina riskerna, och också om vilket ansvar du själv måste ta. Ett modernt informationssystem utvecklat av ett lokalt expertteam ser till att offpiståkarna är ordentligt förberedda innan de ger sig ut i offpistområdet. Vid Freeride Info Base ser du alltid vilka sträckor du kan åka på.

Offpiståkning på Kitzsteinhorn i Zell am See-Kaprun

När du kommer in på en offpiststräcka finns en Freeride Info Point – här kan du få information om hur branterna ser ut och var det är farligt att åka. Dessutom får du tips om hur du åker säkert och vilken sträcka som är vackrast. De markerade offpiststräckorna är förstås inte preparerade. Med jämna mellanrum arrangerar vi även Freeride Camps som gör offpiståkningen ännu roligare!

På Kitzsteinhorn arrangeras även tävlingen X Over Ride rum – som ingår i Freeride World Tour Qualifiers!

Vid offpiståkning är säkerheten alltid viktigast

Det är en mycket speciell upplevelse att åka utanför pisterna. Men ett sådant äventyr medför även risker. Detta måste du vara uppmärksam på:

Är du en entusiastisk offpiståkare på jakt efter de perfekta branterna? Kom då till Zell am See-Kaprun! Kontakta turistbyrån i Zell am See-Kaprun så hjälper de dig att hitta lämpligt boende!